Elkészítés: A lasagne-lapokat sós, lobogó vízben félpuhára főzzük (kb. 5 perc), óvatosan leszűrjük, és vékonyan olajozott tálcára szedjük, vigyázva, hogy ne ragadjanak össze.
Közben a hagymát üvegesre dinszteljük 3 kanál olajban, majd rádobjuk és tövább dinszteljük a felaprított gombával és felszeletelt tökkel, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk az aprított petrezselyemzölddel. Amikor még roppanós a zöldség, de elfőtte már a levét, félrehúzzuk a tűzről a serpenyőt.
A besamelhez felmelegítjük a vajat, megszórjuk a liszttel, habzásig hevítjük, és apránként, folytonos kevergetés mellett hozzáöntjük a tejet.
Sózzuk, borsozzuk, szerecsendióval ízesítjük.
Tűzálló tál alját vékonyan kiolajozunk, beterítünk egy sor főtt tésztát, rákenjük a gombás-tökös töltelék felét, és bőven meglocsoljuk besamelmártással, majd megszórjuk a reszelt sajt 1/3-ával. Újból lap, töltelék, mártás, sajt, majd végezetül lap, mártás és bőven sajt következik.
Forró sütőben 30 perc alatt pirosra sütjük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre