Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tökös-gombás lasagne

60 perc
rafinált
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A lasagne-lapokat sós, lobogó vízben félpuhára főzzük (kb. 5 perc), óvatosan leszűrjük, és vékonyan olajozott tálcára szedjük, vigyázva, hogy ne ragadjanak össze.

Közben a hagymát üvegesre dinszteljük 3 kanál olajban, majd rádobjuk és tövább dinszteljük a felaprított gombával és felszeletelt tökkel, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk az aprított petrezselyemzölddel. Amikor még roppanós a zöldség, de elfőtte már a levét, félrehúzzuk a tűzről a serpenyőt.

A besamelhez felmelegítjük a vajat, megszórjuk a liszttel, habzásig hevítjük, és apránként, folytonos kevergetés mellett hozzáöntjük a tejet.
Sózzuk, borsozzuk, szerecsendióval ízesítjük.

Tűzálló tál alját vékonyan kiolajozunk, beterítünk egy sor főtt tésztát, rákenjük a gombás-tökös töltelék felét, és bőven meglocsoljuk besamelmártással, majd megszórjuk a reszelt sajt 1/3-ával. Újból lap, töltelék, mártás, sajt, majd végezetül lap, mártás és bőven sajt következik.

Forró sütőben 30 perc alatt pirosra sütjük.

Ezek is érdekelhetnek

Friss