A töltelékhez a kimagozott sárgabarackokat negyedbe vágjuk, majd a xilittel összefőzzük. A vaníliapudingot elkeverjük egy kevés vízzel, a barackhoz adjuk és tovább főzzük vele, amíg a puding be nem sűrűsödik. Ízesítésként vaníliás cukrot és fahéjat adunk hozzá.
A morzsához a zabpelyhet, a réteslisztet és a tökmagőrleményt összeöntjük egy tálban és hozzáadjuk a xilitet. A keveréket ezután vajjal morzsává dolgozzuk. A morzsatészta felét egy pités tál aljába dolgozzuk, ráhalmozzuk a tölteléket, és megszórjuk a maradék morzsával.
175-180 fokon 30 percig sütjük, amíg a teteje aranybarnára nem pirul. Hidegen és melegen is fogyasztható.
Rövid idő alatt elkészíthető egészséges finomság, amelyet mindig az adott idénygyümölccsel készítek. A pite érdekessége, hogy a tészta zöld színű a tömagörlemény miatt. - szilonka16
Ezek is érdekelhetnek
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!