Elkészítés: Az élesztőt felfuttatjuk a langyos, cukros vízben. A liszteket kimérjük, elkeverjük a sóval, hozzáadjuk a habos élesztőt, és dagasztani kezdjük. Belekeverjük a tökmagot, majd a vége felé az olajat is. Ha a tészta már szép sima, letakarjuk egy tiszta konyharuhával, és langyos helyen a duplájára kelesztjük.
Ha megkelt, 6-8 egyenlő méretű cipóra vágjuk, 10 percig pihentetjük. Zsemléket formázunk, a tetejüket bemetsszük x alakban, sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük őket, és újabb 10 percig pihentetjük.
Majd lekenjük a tetejüket vízzel, és 180 fokos sütőben kb. 25 perc alatt megsütjük őket. Ha egy edényben a sütő aljába vizet teszünk, akkor a gőzös közegben még ropogósabbak lesznek a cipócskáink.
Megvárjuk, míg langyosra hűlnek, és már élvezhetjük is!
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre