Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tökmagos zabpelyhes kiflik

120 perc
rafinált
átlagos
6 adag
Hozzávalók
  • 50 dkg teljes kiőrlésű liszt
  • 50 dkg finomliszt
  • 10 dkg zabpehelyszemek
  • 10 dkg zabliszt
  • 5 dkg tökmag
  • 10 dkg margarin
  • 5 g élesztő
  • 3 evk étolaj
  • 6-7 dl víz
  • 1 ekcukor
  • 2 db tojás
  • ízlés szerint só
  • ízlés szerint fokhagyma granulátum vagy frissen zúzott

Elkészítés

  1. Lisztféléket és zabpelyhet, sót, fokhagymát, összekeverjük egy tálban. Közepén mélyedést alakítunk ki. Az élesztőt felfuttatjuk cukros vízben, és beleöntjük a tál közepébe. A margarint felolvasztjuk, hozzáadjuk az összes többi hozzávalót, összegyúrjuk. Addig gyúrjuk, még el nem válik a tészta az edény falától. Megszórjuk liszttel, letakarjuk és meleg helyen kelesztjük, pihentetjük.
  2. A megkelt tésztát két cipóra osztjuk, kinyújtjuk egy ujjnyi vastagra, és négy egyenlő részre vágjuk, majd felcsíkozzuk, kicsit megnyújtogatjuk, megsodorjuk, majd a csíkokat kettesével összefonjuk.
A fonatokat tepsibe tesszük, megkenjük olajjal, ízlés szerint meghitjük sajttal. 160-170 fokra előmelegített sütőbe tesszük, és aranysárgára sütjük. 



Megjegyzés

Ha van időm, akkor magam szeretem elkészíteni a reggelinknek való finomságokat. Most is volt egy kis időm és nagyon finom lett ez a kifli . Szeretettel ajánlom mindenkinek ! - Zsanette íz világ Gastro&Konyhája

Ezek is érdekelhetnek

Friss