Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tökmagos-szezámmagos hajtovány

90 perc
rafinált
átlagos
4 adag
Hozzávalók
  • Tésztához:
  • 1 kg finomliszt
  • 15 dkg rétesliszt
  • 2 db tojássárgája
  • 5 dkg friss élesztő
  • 6 dl tej
  • 1 dl napraforgó olaj
  • 3 kávéskanál só
  • 1 tk cukor
  • Krémhez:
  • 25 dkg margarin
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 1 kávéskanál ételízesítő
  • 10 dkg tökmag
  • Tetejére:
  • 2 db tojásfehérje
  • 10 dkg szezámmag

Elkészítés

  1. Tésztához: Az élesztőt felfuttatjuk kb. 2 dl langyos, cukros tejben. Majd a többi hozzávalóval összedolgozzuk, kidagasztjuk, és letakarva meleg helyen duplájára kelesztjük. Közben a puha margarint kikeverjük az ételízesítővel és a zúzott fokhagymával. Lisztezett munkafelületre borítjuk a már megkelt tésztát, 3 részre osztjuk, és kisodorjuk. Krémmel megkenjük, összeaprított tökmaggal megszórjuk, és feltekerjük. Háromszög alakúra vágjuk. Vajjal vagy olajjal kikent tepsibe sorakoztatjuk. Tetejüket tojásfehérjével lekenjük, szezámmaggal megszórjuk, és készre sütjük.

Megjegyzés

Tökmag helyett reszelt sajttal is elkészíthető. Nagyon finom, puha, lágy tésztája van. - Scsilluka

Ezek is érdekelhetnek

Friss