Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tökmagos pogácsa

120 perc
rafinált
átlagos
6 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. Az élesztőt a langyos tejben kevés cukorral felfuttatjuk. A lisztet egy tálba öntjük, elmorzsoljuk hozzá a puha vajat, hozzáöntjük az élesztős tejet, a tökmagolajat. Hozzáadjuk a tojásokat és a sót és összegyúrjuk a tésztát. Meleg helyen egy órán át kelesztjük.
  2. Ha a tészta megkelt, lisztezett deszkán kinyújtjuk, megkenjük tökmagolajjal és áthajtogatjuk, majd letakarva fél órát pihentetjük. Közben a sütőt előmelegítjük 180 fokra.
  3. Ezután újból kinyújtjuk és pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. A pogácsák tetejét felvert tojással megkenjük és megszórjuk tökmaggal és sóval. Az előmelegített sütőben kb 25-30 percig sütjük. 

 

Ezek is érdekelhetnek

Friss