Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tökmagos kínaikel-saláta

MME MME
2 4/5
30 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Előkészítése: a kínai kelt külső, fonnyadt leveleitől megfosztom, és csíkokra vágom. Megsózom és fél órára félreteszem. Közben a narancsot meghámozom, fehér bundáját eltávolítom, és karikára vágom. A karikákat apró kockákra metélem.

Elkészítése: a megtisztított vöröshagymát összezúzom, és összekeverem a narancslével, mustárral, citromlével, olajjal, törött borssal és a finomra vágott petrezselyemzölddel. Rálocsolom a kínai kelre, hozzáteszem a narancskockákat, és óvatosan átforgatom, hogy a gyümölcs ne nagyon törjön. Rászórom a tökmagot, lefedem, és két-három órára hűtőszekrénybe rakom, hogy az ízek jól összeérjenek.

Ezek is érdekelhetnek