Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tökmagos fehércsoki-fagyi

MME MME
30 perc
6 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. 1 dl tejszínt felmelegítünk egy nyeles forralóban, de mielőtt felforrna, levesszük a tűzről. A fehércsokoládét beleszórjuk a tejszínbe, és addig keverjük, amíg el nem olvad a csokoládé, majd kihűtjük.
  2. A maradék tejszínt kemény habbá verjük a cukorral és egy csipet sóval, majd lassan csurgatva belekeverjük a kihűlt fehércsokoládés krémet,majd hozzáadjuk az előzőleg száraz serpenyőben illatosra pirított, durvára vágott tökmagot, és jól elkeverjük.
  3. Egy jól zárható műanyag dobozban a mélyhűtőbe tesszük, legalább 5-6 órára, de inkább egy éjszakára. Fogyasztás előtt negyedórával kivesszük, hogy könnyen adagolható legyen. Tálaláskor tökmagolajjal meglocsolva kínáljuk. 

Megjegyzés

Recept és foodstyling: Filep Kata
Fotó: Tóth András - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss