Elkészítés: A kétfajta lisztbe belekeverjük a sót, majd gyors mozdulatokkal összemorzsoljuk a margarinnal. Hozzáadjuk a tojássárgáját és a tejszínt, összegyúrjuk a tésztát szép sima gombóccá, majd hűtőszekrénybe tesszük kb. fél órára.
Amikor kivesszük a tésztát a hűtőből, enyhén lisztezett deszkán kb. 2 cm vastagra nyújtjuk, megkenjük a megmaradt felvert fehérjével, megszórjuk sajttal vagy bármilyen ízletes maggal. Rombusz alakúra vágjuk.
Sütőpapíros tepsibe tesszük, és 200 fokra előmelegített sütőben (alsó-felső sütés) kb. 16-18 perc alatt megsütjük.
Egészséges és nagyon finom sós sütemény bármilyen alkalomra.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre