A tortaformát citrom ízű KRONEN repceolajjal kikenjük és megszórjuk liszttel. A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
Összekeverjük a lisztet, a sütőport és a darált tökmagot. Habosra verjük a tojásokat, a porcukrot, a sót és a vaníliáscukrot, legalább 10 percig. Folyamatos kevergetés mellett belecsurgatjuk a citrom ízű KRONEN repceolajat. A két masszát óvatosan összekeverjük. A tortaformába öntjük és 25 percig a középső fokozaton sütjük. A sütőből kivéve hagyjuk kihűlni a tortaformában.
3. A tökmag krém elkészítéséhez a kristálycukrot egy edényben karamellizáljuk és hozzáadjuk az egész, tisztított tökmagot, jól összekeverjük, majd elsimítjuk egy sütőpapíron. Hagyjuk kihűlni, majd a karamellizált tökmagot egy éles késsel apróra vágjuk.
4. Felverjük a tejszínhabot és hideg helyre tesszük. Beáztatjuk a zselatinlapokat hideg vízbe. A tejet felforraljuk, az apróra vágott fehér csokoládét belekeverjük. Addig kevergetjük, amíg homogén masszát kapunk. Folyamatos kevergetés mellett kihűtjük. A tojást a kristálycukorral vízgőz fölött krémesre verjük. A feloldott zselatint a tojáskrémhez keverjük, majd hozzáadjuk a tejben feloldott csokoládét és ezzel is simára keverjük. Végül hozzáadjuk a tejszínhabot és az apróra vágott tökmagot, a tortalapra simítjuk és 6 órán keresztül tegyük hideg helyre.