Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tökkrémes pitetorta

> 90 perc
rafinált
átlagos
12 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A vajat a cukrokkal és a sóval minél gyorsabban összedolgozzuk. Hozzáadjuk a tojást és a sütőporral elkevert lisztet, simára gyúrjuk, majd folpakba csomagolva pihentetjük a hűtőben legalább 2 óra hosszat.
  2. A hideg tésztát 5 mm vastagra kinyújtjuk, és kibélelünk vele egy szív alakú vagy kerek sütőformát. Leterítjük sütőpapírral, nehezéknek szárazborsót szórunk rá a vaksütéshez, majd a 175 fokra (légkeveréses módban 155 fokra) előmelegített sütőben elősütjük 8 perc alatt.
  3. A megmosott hokkaidótököt félbevágjuk, és a magos részét kanállal kivájjuk. A húsából 45 dkg-ot apróra kockázunk, 10 dkg-ot pedig vékony cikkekre vágunk.
  4. Serpenyőben felhevítünk egy kevés olajat, majd rádobjuk a felkockázott tököt, és közepes tűzön kevergetjük kb. 10 percig. Ezután megszórjuk a vajforgácsokkal és a cukorral, majd karamellizáljuk. Végül hozzáadjuk a citrom feléből kifacsart levet, és rövid idő alatt elfőzzük. A masszát áttesszük egy tálba, rúdmixerrel pürésítjük, és kb. 30 percig hűlni hagyjuk.
  5. Közben a tejfölt kikeverjük a tejszínnel, a tojásokkal és a cukrokkal, valamint a citrom másik feléből kifacsart lével. Összeforgatjuk a kihűlt tökpürével, az elősütött tésztalapra simítjuk, és kirakjuk a felszeletelt tökkel. Végül a 175 fokos sütőben készre sütjük a tortát kb. 35 perc alatt.

Megjegyzés

Recept és fotó: Städter / Trendxpress - MME
Ne felejtsd el levágni a tök héját, ha nem hokkaidó fajtából készíted!

Ezek is érdekelhetnek

Friss