Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Töki pompos VI.

90 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: Az élesztőt a langyos tejben elkevert cukorral futtassuk fel, és keverjük hozzá a liszthez. Adjuk hozzá a főtt, kihűlt és áttört krumplit, sózzuk meg. Rugalmas tésztát gyúrjunk belőle, a langyos vizet kanalanként adagoljuk hozzá.

1 órát pihentessük, majd lisztezett, zsírozott tepsibe nyújtsuk ki.

Előmelegített sütőben, 220 °C-on süssük félig, majd kenjük meg a tejföl-zúzott fokhagyma-szalonnakocka keverékével, szórjuk meg a hagymával, reszelt sajttal, és süssük pirosra. (A teljes sütési idő kb. 35 perc.)

Megjegyzés

Hamarosan jön a tavasz, és ezzel együtt a szabadtéri fesztiválok időszaka is beköszönt. És akkor jönnek az elmaradhatatlan, muszáj-megkóstolni ételek is, mint pl. a kenyérlángos (langallo), töki pompos, kürtős kalács, lángos… Míg a jó időre várunk, addig ezeket a finomságokat házilag is elkészíthetjük, bár kétségtelen, hogy a fesztiválos, kemencében sült töki pompos felülmúlhatatlan. - IZEKBLOGJA

Ezek is érdekelhetnek

Friss