Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Töki pompos kicsit másképp

90 perc
mester
átlagos
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 50 dkg finomliszt
  • 30 dkg főtt, áttört krumpli
  • 1 csomag instant élesztő
  • 2,5 dl a krumpli főzővizéből, langyosra hűtve
  • 1 kávéskanál cukor
  • 1 csapott kávéskanál só
  • A tetejére:
  • 2-3 dl tejföl
  • 2 gerezd zúzott fokhagyma
  • 5-6 fej közepes lilahagyma
  • bors
  • 10-15 dkg reszelt sajt
  • 10-15 dkg füstölt kolbász
  • 30 dkg füstölt-főtt húsos császárszalonna

Elkészítés

Elkészítés: A krumplit kis kockára vágva sós vízben megfőzzük, leszűrjük, áttörjük, kihűtjük. A liszthez hozzáadjuk a krumplit, a cukrot, a sót, az élesztőt, és a langyos krumplilével jól összegyúrjuk (félkemény állagú tésztát kell kapnunk). A tésztát letakarva langyos helyen kelesztjük 45 percig.

Közben az apró kockára vágott szalonnát kevés olajon elősütjük, majd kiszedjük, és a visszamaradt zsiradékon (ha sok zsír sülne ki a szalonnából, kiveszünk belőle) a lilahagymákat félbevágva, szeletelve, sóval, borssal félig megpároljuk. A tejfölbe belereszeljük a fokhagymákat. A kolbászt félbevágjuk, vékonyra szeleteljük.

A sütőnkhöz tartozó nagy tepsit vékonyan kiolajozzuk, a megkelt tésztát tepsi nagyságúra nyújtjuk, vagy kézzel beleegyengetjük. Előmelegített 200 fokos sütőben 5-6 percig elősütjük, hogy a tészta teteje kérget kapjon, majd megkenjük a fokhagymás tejföllel, elosztjuk rajta a szalonnakockákat, a kolbászdarabokat és a párolt hagymát. Tetejét megszórjuk reszelt sajttal, és visszatesszük a sütőbe 20 percre.

Ezek is érdekelhetnek