Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Töki pompos gazdagon

75 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 50 dkg finomliszt
  • 2,5 dkg élesztő
  • 1 nagyobb burgonya
  • 2 evőkanál libazsír
  • 2 evőkanál joghurt
  • 2 teáskanál só
  • 2 dl langyos víz
  • 1 teáskanál kristálycukor
  • A kenéshez:
  • 4 dl tejföl
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • A feltéthez:
  • 2 fej lilahagyma vagy sonkahagyma
  • fél szál póréhagyma
  • 1 szál paraszt kolbász
  • 2 db tv paprika
  • 2 db paradicsom
  • 15 dkg sonka
  • 15 dkg bacon
  • 20 dkg trappista sajt
  • A tepsi kenéséhez:
  • 1 evőkanál libazsír vagy disznózsír

Elkészítés

Elkészítés: A burgonyát héjában megfőzzük, meghámozzuk, és még melegen áttörjük szitán vagy tésztaszűrőn.

Az élesztőt a csipet cukorral langyos vízben felfuttatjuk. Ha a burgonya langyosra hűlt, a többi hozzávalóval begyúrjuk a tésztát. Meleg helyen letakarva fél órát kelesztjük.

A sonkát és a bacont vékony csíkokra vágjuk. A hagymát, a pórét, a kolbászt, a paprikát és a paradicsomot vékony karikákra vágjuk. A fokhagymát átnyomjuk vagy apróra vágjuk, és a tejfölbe keverjük. A sajtot lereszeljük.

Egy nagyobb tepsit kizsírozunk, és belenyomkodjuk a tésztát. Megkenjük a fokhagymás tejföllel, rápakoljuk a feltéteket tetszőleges sorrendben. Meglocsoljuk a maradék tejföllel, megszórjuk a reszelt sajttal, és előmelegített sütőben 30-35 percig sütjük.

Ezek is érdekelhetnek