Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tökfőzelék sült debrecenivel

45 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A megpucolt és felaprított hagymát afelforrósított zsíron megdinszteljük. Ha már üveges hozzáadjuk a lisztet, gyorsan keverjük, hogy nehogy megégjen, majd a tűzről levéve elkeverjük benne az őrölt paprikát. 
  2. Visszatesszük a tűzre, beleöntjük a tejfölt, hozzáadjuk a tököt és az apróra vágott kaprot és kevés vizet öntünk rá, sóval ízesítjük és addig főzzük, míg a tök megpuhul. Ha nem találjuk elég sűrűnek, akkor sűríthetünk rajta még rántással, vagy habarással.
  3. A debrecenit karikára vágjuk és kevés zsiradékon megsütjük.

A 16 LEGFINOMABB FŐZELÉK - PRÓBÁLD KI MINDET! >>>

11 OLCSÓ ÉS LAKTATÓ FŐZELÉK ŐSZRE >>>

 

Ezek is érdekelhetnek

Friss