Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tökfőzelék sült debrecenivel

45 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Allergének
  • Glutén
  • Tej

Elkészítés

  1. A tökfőzelék elkészítéséhez a megpucolt és felaprított hagymát felforrósított zsíron megdinszteljük. Ha már üveges, hozzáadjuk a lisztet, gyorsan elkeverjük, hogy nehogy megégjen, majd a tűzről levéve elkeverjük benne az őrölt paprikát. 
  2. Visszatesszük a tűzre, beleöntjük a tejfölt, hozzáadjuk a legyalult tököt és az apróra vágott kaprot és egy kevés vizet öntünk rá, sóval ízesítjük és addig főzzük, míg a tök megpuhul. Ha nem találjuk elég sűrűnek, akkor sűríthetünk rajta még rántással, vagy habarással.
  3. A debrecenit karikára vágjuk és kevés zsiradékon megsütjük, majd  tökfőzelék feltétjeként tálaljuk.  

Ezek is érdekelhetnek

Friss