Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tökfőzelék rántás nélkül

30 perc
egyszerű
olcsó
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A gyalult tököt egy nagyobb tálba tesszük, besózzuk, és állni hagyjuk. Közben pörköltalapot készítünk: a hagymát kevés olajon megdinszteljük, megszórjuk pirospaprikával és hozzáadjuk a kapor felét, aprítva. 
  2. Ezután hozzáajuk a felkockázott paradicsomot és paprikát. Lefedett lábosban kb. 8 perc alatt lecsószerű alappá pároljuk.
  3. Hozzáadjuk a tököt, kicsit összeforgatjuk, majd annyi tejet öntünk hozzá, amennyi ellepi, és hozzáadjuk a kapor másik felét is. Lefedett lábosban kb. 15 percigfőzzük, majd fedő nélkül kicsit még összerottyantjuk.
  4. A tejfölből és a lisztből habarást készítünk, majd apránként a főzelékhez adjuk. Folyamatos kevergetés mellett, közepes lángon addig főzzük, amíg besűrűsödik.


PULYKAMELL SÖRBUNDÁBAN TÖKFŐZELÉKKEL>>> 

TÖKFŐZELÉK CSIRKENYÁRSSAL>>> 

MÉZES-KAPROS TÖKFŐZELÉK>>> 

 

Megjegyzés

Hidegen is isteni! Ráadásul diétás is a kevés liszt miatt. Én már habarás nélkül is csináltam, úgy is összesűrűsödik egy idő után, de szerintem habarással a tuti. Gyakorlatilag elronthatatlan, frissítő főzelék.

Viki Nagyi jól bevált receptje, a család női tagjai 3. - mauglinita

Ezek is érdekelhetnek

Friss