Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tökfőzelék csirkenyárssal

MME MME
30 perc
egyszerű
átlagos
4 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Tej

Elkészítés

  1. A tökfőzelék elkészítéséhez a tököt nagylyukú reszelőn lereszeljük, majd tenyerünkkel kinyomkodjuk belőle a felesleges nedvességet. A megpucolt vöröshagymát finomra reszeljük, majd egy serpenyőben olívaolajon megfuttatjuk, és rátesszük a tököt. Felöntjük egy kevés zöldséglével, és hozzáadjuk a finomra vágott kapor 2/3 részét, megsózzuk, megborsozzuk, és kb. 12 perc alatt puhára pároljuk.
  2. Amikor megpuhult a tök,– de még kellemesen harapható, nem főtt szét  – elzárjuk alatta a lángot, és összekeverjük a joghurttal. Végül jeges fürdőben kihűtjük.
  3. A csirkemellet hosszú csíkokba vágjuk, majd felszúrjuk a hústűre vagy a bambusznyársra. Fűszerezzük őrölt citromborssal és megsózzuk. Forró serpenyőben egy kevés zsiradékon minden oldalát kb. 3-4 perc alatt aranybarnára sütjük. A kihűtött főzeléket megszórjuk a maradék friss kaporral, és a csirkenyársakkal tálaljuk. 

Megjegyzés

Ügyeljünk rá, hogy ne szárítsuk ki a húst!

Recept, styling: Filep Kata, fotó: Tóth András - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss