Ezt a lépést ne hagyd ki, ha oldalast készítesz, így lesz tökéletes a végeredmény

default user icon
MME
A mézes-mustáros oldalas még finomabb lesz, ha így készítitek. Garantált, hogy mostantól ez lesz a család kedvence.

Kívül ropogós, belül vajpuha lesz az oldalas, ha a sütés előtti napon tejben hagyjuk pácolódni. Meglátjátok, megéri kivárni. Íme a recept!

Tejben pácolt oldalas

Hozzávalók: 

  • 1 kg oldalas 
  • só 
  • 2-3 gerezd fokhagyma 
  • 1 tk. szárított kakukkfű 
  • 1-2 dl tej 
  • 1 kis üveg csípős mustár 
  • 2-3 evőkanál méz
  • 10-15 dkg sertészsír 

Elkészítés:  

  1. Egycsontos csíkokra vágjuk az oldalast. Megsózzuk, bedörzsöljük zúzott fokhagymával, szárított kakukkfűvel megszórjuk. Belerakjuk egy jól záródó dobozba, és annyi tejet öntünk rá, amennyi teljesen ellepi.
  2. Másnap kivesszük a szeleteket, lecsöpögtetjük, papírtörlővel leitatjuk róla a nedvességet. Egy kis tálban összekeverjük a mustárt a mézzel, jó vastagon bekenjük vele a húsdarabokat.
  3. Belerakjuk egy kis tepsibe. Ráöntjük a megolvasztott zsiradékot és 2 dl vizet, lefedjük, majd alacsony hőfokon (150-160 fok) két órát pároljuk. Utána levesszük a fóliát, felemeljük a sütő hőmérsékletét, és megpirítjuk az oldalast, közben egyszer megforgatjuk.

TIPP: Méz helyett baracklekvárral is bekenhetjük az oldalasokat.

Fotó és recept: Vidék íze magazin

Ezek is érdekelhetnek

Friss