Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

A nagyi is így csinálta! Így lesz szuper magas a piskótád

default user icon
MME
Bár elsőre egyszerűnek tűnik elkészíteni a piskótát, ha a tészta összeállításánál nem figyelünk oda egy apró dologra, könnyen elronthatjuk. Szerencsére ha bevetjük ezt a régi trükköt, a piskóta tökéletes lesz!

A piskóta az egyik legnépszerűbb desszert a világon. Imádjuk, hiszen viszonylag gyorsan és egyszerűen elkészíthetjük, ráadásul nagyon sokoldalúan felhasználható sütemény: lehet tortaalap, készülhet belőle tekercs többféle töltelékkel, de a tésztát is ízesíthetjük mákkal, dióval, gyümölcsökkel.

Bár nem bonyolult elkészíteni, sokan félnek attól, hogy a végén a piskóta tésztája összeesik, lapos lesz - még akkor is, ha tökéletes pontossággal mérik ki a hozzávalókat. Egy dolog felett ugyanis könnyen elsiklunk: a tészta kikeverésének módján. A legtöbben ugyanis robotgéppel dolgozzák össze fakanál helyett - írja a Ripost.

Hiába a tökéletes recept, ha a robotgép túlhabosítja a tésztát: a gyors fordulatszámú keverés miatt ugyanis a tojás levegős lesz, sütés közben felemelkedik, majd össze is esik. Inkább fogj egy fakanalat, és a lehető legóvatosabban keverd össze vele a tésztát. Így garantált a tökéletes végeredmény!

A Ripost szuper magas piskótájának receptjét itt találod! 

Ezek is érdekelhetnek

Friss

Friss