Bár a naptár szerint a nyárból lassan kifelé haladunk, az időjárás erről tudomást sem véve ismét hőségrekordokkal vegzál bennünket. Ilyenkor hasznos lehet minden recept, "amihez a sütőt sem kell bekapcsolni", így most mi is hoztunk egyet, mégpedig a legfinomabb és legegészségesebb nyári snack, a főtt kukorica mikrós változatát! Máris mondjuk, hogyan készül.
Így készül a főtt kukorica - mikróban:
Az alábbi turbó módszerek csak kis mennyiséghez alkalmazhatók, de nem elvetendők, ha rád tör az azonnali ehetnék. A pontos elkészítési idő a készüléktől függhet.
1. Az egyszerűbb módszer szerint a bontatlan csuhéjú 1-2 db csövet tányéron tedd be a mikróba, és hagyd, hogy maximális teljesítményen – 850 watton – 3 percig párolódjon a saját levében. A mikróban főtt kukoricát mindenképpen kesztyűben vedd ki, mert nagyon forró, és rácsra téve hagyd hűlni, mielőtt kibontod!
2. A másik módszerhez a megtisztított, esetleg feldarabolt kukoricát helyezd fedeles üvegtálba néhány levéllel együtt. Önts alá vizet, majd a lefedett jénaiban mikrózd 7-10 percig.
Tény, hogy a főtt kukorica ezzel a főzési módszerrel nem annyira finom, mint amikor vízben főzöd, de előnye, hogy nem kell bekapcsolni hozzá a kánikulában pluszforróságot árasztó tűzhelyt, továbbá a munkahelyi mikróban is elkészítheted!