Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tőkehalmájas saláta

15 perc
egyszerű
megfizethető

Elkészítés

Elkészítés: Az uborkát, a paradicsomot és a vöröshagymát megtisztítjuk, majd apró kockára vágjuk. A májat kivesszük a konzervből és jól lecsepegtetjük.

Egy kisebb tálban az összes olajat sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a citromlét és az apróra vágott kaprot, jól összekeverjük. A salátaalaphoz adjuk a zöldségféléket, ismét összekeverjük. A májat kisebb-nagyobb darabokban tesszük a salátához, majd óvatosan összekeverjük.

Tálalásig hideg helyen /hűtőben/ tároljuk.

Megjegyzés

Pirítóskenyérrel is finom. A legfinomabb mája a tőkehalnak van, melyből a tőkemájolajat készítik, ami rendkivül egészséges, tápláló. - buksz39

Ezek is érdekelhetnek

Friss