Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tőkehalfilé kukoricapelyhes-mandulás bundában

45 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A kiolvasztott halfiléből óvatosan kinyomkodjuk a vizet, a felületükről papírtörlővel felitatjuk, majd sózzuk, borsozzuk.

10 dkg kukoricapelyhet zacskóba téve klopfolóval jól összetörünk, a maradékot kézzel kissé összemorzsoljuk úgy, hogy maradjanak nagyobb darabok is, és összekeverjük a mandulával.

A tojásokat kevés sóval alaposan felverjük. A fűszerezett halszeleteket a szokásos módon bepanírozzuk: zabpehelyliszt-tojás-mandulás kukoricapehely sorrendben bundázzuk.

A bebundázott szeleteket kiolajozott tűzálló (pl. kerámia) sütőedénybe vagy tepsibe fektetjük, a tetejüket kevés olajjal meglocsoljuk vagy megkenjük. Előmelegített sütőben közepes lángon kb. 30 perc alatt ropogósra sütjük.

Megjegyzés

Friss idénysalátával igazán finom. Illik hozzá a zöldséges barnarizsköret vagy zöldfűszeres burgonyapüré. A családom gyümölcssalátával is imádja.

A panírozott szeletek megsüthetők hagyományos módon bő olajban serpenyőben vagy fritőzben is, de úgy magasbb lesz az étel zsíradéktartalma. Más halból is nagyon finom.
- murabea

Ezek is érdekelhetnek

Friss