Tőkehalfilé baconben brokkolis burgonyapürével

30 perc
bonyolult
megfizethető
2 adag
Hozzávalók
  • tőkehalfilé
  • bacon
  • színes bors
  • fűszerkeverék
  • citromkarika
  • olívaolaj
  • burgonya
  • brokkoli
  • tej
  • vaj

Elkészítés

Elkészítés: A halszeletek mindkét oldalát befűszerezem, és lazán betekerem baconbe, mindegyikre teszek egy megpucolt citromszeletet.

A sütőt előmelegítem 200 C fokra. A halakat sütőpapírral bélelt tepsibe teszem, megspriccelem egy kis olívaolajjal, és lefedés nélkül addig sütöm, amíg a szalonnaszeletek szépen megpirulnak rajta, ez kb. 20-25 perc. A végén kapcsolok rá légkeverést is, persze ekkor csökkentem a hőmérsékletet 155 C fokra.

A püréhez megpucolom a burgonyát, és a brokkolival együtt sós vízben megfőzöm, majd leszűröm, és burgonyatörővel áttöröm. Ugyanúgy készül, mint a hagyományos burgonyapüré: sózom, vajat keverek bele és forralt tejjel fellazítom, én egy kicsit hígabban szeretem, ezért írtam, hogy ízlés szerinti mennyiséggel.

Ezek is érdekelhetnek

Friss