Elkészítés: A halszeletek mindkét oldalát befűszerezem, és lazán betekerem baconbe, mindegyikre teszek egy megpucolt citromszeletet.
A sütőt előmelegítem 200 C fokra. A halakat sütőpapírral bélelt tepsibe teszem, megspriccelem egy kis olívaolajjal, és lefedés nélkül addig sütöm, amíg a szalonnaszeletek szépen megpirulnak rajta, ez kb. 20-25 perc. A végén kapcsolok rá légkeverést is, persze ekkor csökkentem a hőmérsékletet 155 C fokra.
A püréhez megpucolom a burgonyát, és a brokkolival együtt sós vízben megfőzöm, majd leszűröm, és burgonyatörővel áttöröm. Ugyanúgy készül, mint a hagyományos burgonyapüré: sózom, vajat keverek bele és forralt tejjel fellazítom, én egy kicsit hígabban szeretem, ezért írtam, hogy ízlés szerinti mennyiséggel.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre