hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tőkehal krumplival - Bacalhau a bras

MME MME
45 perc
rafinált
megfizethető
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tőkehalat bő vízben megfőzzük. Ha megfőtt kiszedjük a vízből és hagyjuk kihűlni. Miután kihűlt darabjaira szedjük.
  2. Olívaolajon elkezdjük pirítani az apróra vágott vöröshagymát, és a zúzott fokhagymát, amit közben sózunk, borsozunk.
  3. A vékony szálakra (juliennere) vágott krumplit kisütjük olajban, majd papírszalvétára helyezzük, hogy lecsepegjen a felesleges olaj róla. Közben a tojásokat felverjük, majd sózzuk, borsozzuk.
  4. A hagymás alaphoz hozzátesszük a halat, összekeverjük, majd hozzáadjuk a sült krumplit is. Jól összekeverjük, levesszük a tűzről és óvatosan hozzácsorgatjuk a tojásokat folyamatos kavargatás mellett. Petrezselyemmel megszórjuk és olívabogyóval tálaljuk.

Videó! Így készítheted el a tőkehalas krumplit! >>>

ENNÉL GYORSABB VACSORA NINCS: ROZMARINGOS TŐKEHAL PÁROLT ZÖLDSÉGEKKEL - 20 PERC ALATT! >>>


Ezek is érdekelhetnek

Friss