Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső
15 perc
egyszerű
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A tökből eltávolítjuk a magokat a belsejével együtt, majd a húst kockára vágjuk. Kancsóba rakjuk, megszórjuk a cukorral. A citromokat alaposan megmossuk, szárazra töröljük, és vékony szeletekre vágjuk, majd a kancsóba tesszük, és felöntjük a szőlőlével. Az alapanyagokat jól összekeverjük, legalább 2-3 órát hideg helyen tartjuk.

Fogyasztás előtt bóléstálba öntjük, ezután felöntjük a lehűtött ásványvízzel és a pezsgővel. Azonnal kináljuk.

Megjegyzés

Egyszerűen és gyorsan készíthetünk vitamindús és ízletes üdítőitalt. Hígítás nélül nagyon kellemes édes-savanykás üdítőitalt kapunk, ami a gyermekeknek is kitűnő, pezsgővel pedig a felnőttek fogyaszthatják. Próbáljuk meg más gyümölccsel és gyümölcslével, mert mindig más az ízhatás, pl. citrom-almalé vagy narancs-rostos őszibarack. - buksz39

Ezek is érdekelhetnek

Friss