Tökbél-rántotta avokádós csicserisalátával

30 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók
  • vöröshagyma
  • főzőtök
  • tojás
  • olaj
  • zöldpetrezselyem
  • bors
  • sajt
  • lilahagyma
  • avokádó
  • paradicsom
  • csicseriborsó
  • csípőspaprika
  • bors
  • olívaolaj
  • petrezselyemzöld
  • citrom

Elkészítés

Elkészítés: Megdinszteljük az olajon a felkockázott vöröshagymát, majd amikor pirulni kezd, hozzáadjuk a főzőtök kivájt, zsenge, aprított belét. Vigyáznunk kell, hogy a magja még ne legyen kemény, akkor már nem jó.

Tovább dinszteljük, sózzuk, borsozzuk, folytonosan kevergetjük, majd amikor már elfőtte a kiengedett levét, ráütünk 2 (vagy 4) tojást. Dermedésig tovább kevergetjük, majd megszórjuk a felaprított zöldpetrezselyemmel, majd a reszelt sajttal, lefedjük, és elzárjuk alatta a tüzet.

Egy finom, laktató salátával tálaljuk: ehhez felkarikázzuk a lilahagymát, a paradicsomot, a puha avokádót, hozzáöntjük a lecsöpögtetett konzerv csicseriborsót, kevés csípőspaprikát, sózzuk, borsozzuk, rácsavarjuk a citrom levét, meglocsoljuk az olívaolajjal és megszórjuk vágott petrezselyemzölddel.

Megjegyzés

Igazi vasárnapi reggeli, laktató, finom.
- sildiko2

Ezek is érdekelhetnek

Friss