Elkészítés: Megdinszteljük az olajon a felkockázott vöröshagymát, majd amikor pirulni kezd, hozzáadjuk a főzőtök kivájt, zsenge, aprított belét. Vigyáznunk kell, hogy a magja még ne legyen kemény, akkor már nem jó.
Tovább dinszteljük, sózzuk, borsozzuk, folytonosan kevergetjük, majd amikor már elfőtte a kiengedett levét, ráütünk 2 (vagy 4) tojást. Dermedésig tovább kevergetjük, majd megszórjuk a felaprított zöldpetrezselyemmel, majd a reszelt sajttal, lefedjük, és elzárjuk alatta a tüzet.
Egy finom, laktató salátával tálaljuk: ehhez felkarikázzuk a lilahagymát, a paradicsomot, a puha avokádót, hozzáöntjük a lecsöpögtetett konzerv csicseriborsót, kevés csípőspaprikát, sózzuk, borsozzuk, rácsavarjuk a citrom levét, meglocsoljuk az olívaolajjal és megszórjuk vágott petrezselyemzölddel.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre