Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tokány zürichi módra

45 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A hagymát finomra aprítjuk, a gombákat nagyságtól függően egészben hagyjuk vagy félbevágjuk. A húst vékony csíkokra metéljük, és a felhevített vajon több adagban kb. 6-6 perc alatt elősütjük, amíg egy kis színt kap. Ezután kivesszük, és alufóliával letakarva melegen tartjuk.
  2. A visszamaradt forró zsiradékon megpirítjuk a hagymát és a gombát. Meghintjük a liszttel, enyhén megkapatjuk, majd a borral felöntve felforraljuk, és a tejszínnel behabarjuk. Beletesszük a húst, és kb. 10 percig pároljuk. Sóval, borssal ízesítjük.Rösti illik hozzá, de rizzsel vagy nokedlivel is finom.

Ezek is érdekelhetnek

Friss