Elkészítés: A készítést, a vöröshagyma feldarabolásával szoktam kezdeni. 1 kiló húshoz kell 2 nagyobb fej hagyma, 5-6 gerezd fokhagyma, és mivel úgy szeretem, fél liter paradicsompüré. Ez utóbbit, van, ahol kihagyják, de családunk ízlése ez.
A hagyma és fokhagyma pirítása után mehet hozzá a hús, mikor fehéredni kezd, sózom, borsozom (jó bőven, azért borsos), hozzáöntöm a paradicsompürét. Mire a hagyma szétfő, a hús is kellő állagú lesz. Őrölt köményt is szoktam hozzáadni.
Fedő alatt párolom, ha szükséges, kevés vizet adok hozzá. Petrezselyemzöld, kakukkfű és majoránna is kerülhet bele.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre