hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tokajis csirkemájkrém

30 perc
egyszerű
átlagos
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

1.

Egy nagy serpenyőben felhevítjük az olajat vagy megolvasztjuk a zsírt, és üvegesre pároljuk rajta a megtisztított, apróra kockázott vöröshagymát.

2.

A csirkemájat megmossuk, lehártyázzuk, feldaraboljuk, és a serpenyőbe tesszük. Átforgatjuk a zsiradékon, hogy kérget kapjon, majd felöntjük az aszúval. Nagy lángon elpárologtatjuk a bort, és átsütjük a májat egészen addig, amíg a közepe is teljesen átsül. Közben majoránnával és borssal ízesítjük, majd, ha elkészült, megsózzuk.

3.

A langyos májat turmixgépbe tesszük a vajjal együtt, és krémesre daráljuk. Jól záródó üvegbe tesszük, a tetejét megszórjuk a mazsolával. Bagettszeletekre kenve, kápiapaprika-kockákkal megszórva tálaljuk.

isteni májjal készült receptek >>>

isteni vendégváró falatok >>>

VENDÉGVÁRÓ KENCEFICÉK >>> 

Megjegyzés

Ezt a receptet azért szeretem, mert pár napig gond nélkül eláll a hűtőben, így ha vendégeket várok, ezzel a pástétommal előre készülhetek. Nincs kapkodás, van azonban bőven elismerő pillantás, mert nagyon finom!

Fotó és food styling: Csigó Zita - MME
A házi májkrémet maximum 2-3 napig tárold a hűtőszekrényben!

Ezek is érdekelhetnek