Elkészítés: A karajból 10 egyenlő nagyságú szeletet vágunk, majd kiverve, megsózva és lisztbe mártva 8 dkg zsírban hirtelen pirosra sütjük.
A szeleteket egy lábasba tesszük, a paradicsompürét a zsírban (amiben a húst sütöttük) kissé megpirítjuk, felöntjük 2 dl vízzel és 1 dl tokaji borral. Jól felforralva a bordákra öntjük, és lefödve puhára pároljuk. A vöröskáposztából kivágjuk a torzsát, vékonyra szeleteljük, és gyengén megsózva 30 percig állni hagyjuk. A füstölt szalonnát kis kockákra vágjuk, 2 dkg zsírban világosra pirítjuk, majd az ecettel és egy kevés vízzel felöntjük. Hozzáadjuk a gyengén cukrozott vöröskáposztát, és lefödve pároljuk. Párolás közben hozzátesszük a meghámozott és vastagabb cikkekre vágott almát, 2 dl tokaji bort, és ezzel a káposztát készre pároljuk.
Tálalásnál a káposztát a tál egyik oldalára tesszük, szép sorjában mellérakjuk a bordákat, és a levével meglocsoljuk. Zsírban sült burgonyát adunk hozzá.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre