Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tokaji sertésborda

MME MME
2 4.3/5
mester
átlagos
5 adag
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A karajból 10 egyenlő nagyságú szeletet vágunk, majd kiverve, megsózva és lisztbe mártva 8 dkg zsírban hirtelen pirosra sütjük.
A szeleteket egy lábasba tesszük, a paradicsompürét a zsírban (amiben a húst sütöttük) kissé megpirítjuk, felöntjük 2 dl vízzel és 1 dl tokaji borral. Jól felforralva a bordákra öntjük, és lefödve puhára pároljuk. A vöröskáposztából kivágjuk a torzsát, vékonyra szeleteljük, és gyengén megsózva 30 percig állni hagyjuk. A füstölt szalonnát kis kockákra vágjuk, 2 dkg zsírban világosra pirítjuk, majd az ecettel és egy kevés vízzel felöntjük. Hozzáadjuk a gyengén cukrozott vöröskáposztát, és lefödve pároljuk. Párolás közben hozzátesszük a meghámozott és vastagabb cikkekre vágott almát, 2 dl tokaji bort, és ezzel a káposztát készre pároljuk.
Tálalásnál a káposztát a tál egyik oldalára tesszük, szép sorjában mellérakjuk a bordákat, és a levével meglocsoljuk. Zsírban sült burgonyát adunk hozzá.

Megjegyzés

Ünnepi ebédre vagy vacsorára ajánlom. Én, mivel más nem volt itthon, Tokaji Aszúból csináltam, és rendkívül ízletes ebéd sikeredett belőle.
Nem minden nap eszik ilyet az ember! :)

A receptet V.O. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss