Elkészítés: A karajt kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk. Belecsavarjuk a főtt tojásokat, fehér cérnával összekötözzük.
Készítünk egy sűrű, gazdag pörköltalapot, majd ebbe apróra vágott petrezselymet teszünk.
Ezután belerakjuk a húst, és 1 órát főzzük. Ha megfőtt a hús, kiszedjük, hagyjuk, hogy egy kicsit hűljön, ezután leszedjük róla a fehér cérnát, és vékony szeletekre vágjuk (max. 1 cm).
A pörköltalapba beletesszük a tejfölt, ezt összekeverjük, majd óvatosan a szeletelt húsokat is belecsúsztatjuk a mártásba, ezután az egészet összeforraljuk. (Kavarni nem szabad, csak óvatosan rázni a lábast.)
Makarónival tálaljuk, tetejére petrezselymet szórunk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre