A dagadót felszúrjuk, de vigyázzunk arra, hogy ne legyen lyukas.
13 db tojást keményre főzünk, ha kihűlt, megtisztítás után 8 részre vágjuk. Hozzáadjuk a 3 db nyers tojást, az apróra vágott petrezselyemzöldet, ízlés szerint sót, borsot, és összekeverjük.
Betöltjük a dagadóba, és hústűvel összetűzzük a végét. Lazára töltjük a tölteléket, mert sülés közben megdagad, és kireped a hús.
A dagadót mindenhol bőven megsózzuk, borsozzuk, megszórjuk a grill fűszerkeverékkel. Tepsibe tesszük, kb. 1 dl vizet és némi zsírt teszünk rá, és néhányszor meglocsolva a zsírjával, szép pirosra sütjük (kb. 180 fokon, 1-1,5 óra).
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre