Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tojással gazdagított csípős lecsó

60 perc
bonyolult
átlagos
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A zöldségeket megmossuk és szárazra töröljük. A paprikát kicsumázzuk és feladaraboljuk, a paradicsomot 4-6 gerezdre vágjuk. A vöröshagymát nem túl finomra aprítjuk, a fokhagymát összezúzzuk. A szalonnát körömnyi kockákra, a kolbászt karikákra daraboljuk.
  2. A szalonnát lassan zsírjára sütjük, a kisült zsiradékban a megpirítjuk a kolbászt, majd kikanalazzuk és félretesszük. 
  3. A maradék zsiradékban üvegesre pirítjuk a vöröshagymát és a fokhagymát. Félrehúzzuk, és meghintjük pirospaprikával, majd beletesszük a paprikát. Megsózzuk, megborsozzuk, és közepes hőfokon, lefedve, néha megkevergetve kb. 10 percig pároljuk.
  4. Hozzáadjuk a paradicsomot, belekeverjük a félretett szalonnát és kolbászt. Hozzáadjuk a kockacukrot, és igény szerint megsózzuk. Közepes hőfokon kb. 10-15 percig főzzük.
  5. A tojásokat felverjük egy kevés sóval, és egyenletesen a lecsó tetejére öntjük. Lefedve kb. 2-3 percig keverés nélkük főzzük. Ezután óvatosan átkeverjük, és igény szerint párolt rizzsel vagy kenyérrel tálaljuk.

Megjegyzés

A bogyiszlói paprika vastagabb húsú, nem engedi ki olyan hamar a levét, nem esik olyan hamar össze, mint a tv-paprika, ezért kicsit előre párolom, mielőtt a paradicsomot is hozzáadom.

A lecsó sokunknak nagy kedvence nyáron, én is több formájában készítem, 12 üveggel el is tettem télre gondolva, mert sok ételnek is kiváló ízesítője lehet.


- gaby53

Ezek is érdekelhetnek

Friss