Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tojásos virslisaláta

30 perc
egyszerű
megfizethető
8 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. A tojásos virslisaláta elkészítéséhez a virslit megfőzzük, amikor megfőtt, a műbelet leszedjük róla, majd felkarikázzuk. A lila hagymát nagyon vékony csíkokra vágjuk és besózzuk. 
  2. A tojásokat megfőzzük, majd megpucoljuk. A sárgáját külön edénybe szedjük, összetörjük villával, és kevés sóval, vagy ételízesítővel valamint olívaolajjal kikeverjük. A tojásfehérjét pedig felcsíkozzuk.
  3. A felszeletelt virslit, a lilahagymát, a tojásfehérjét, a tejfölt, és az átlagosnál több borsot, valamint a kikevert tojássárgáját összekeverjük. Szükség esetén ízesítjük még. Arra jó figyelni, hogy néhány órás hűtőben állás után valószínűleg újra kell fűszerezni. Ez a természetes, ahogy az ízek összeérnek. Kicsit utána kell sózni. 

 

Megjegyzés

A nehéz sülteket feldobja egy könnyű saláta. Akár így is készülhet! - hajduistvan

Ezek is érdekelhetnek

Friss