Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tojásos töltött karalábé

MME MME
5/5
75 perc
bonyolult
olcsó
Hozzávalók

Elkészítés

A karalábét megtisztítjuk, belsejét karalábévájóval kiemeljük úgy, hogy kb. 1 cm-es fala maradjon. A forgácsokat megforrósított margarinon néhány percig pároljuk. Sóval, fehér borssal, felaprított petrezselyemmel
ízesítjük. A forgácsokat belekeverjük a tejfölbe. Hozzáadjuk a felvert tojásokat és a reszelt sajtot is. Ezzel a masszával töltjük meg a kivájt karalábékat. Margarinnal kikent tűzálló tálba helyezzük, és annyi, vegetával ízesített vízzel öntjük fel, hogy félig lepje el. Lefedve sütőbe toljuk és 40-45 percig sütjük. A léből kiemelve, tejföllel meglocsolva tálaljuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss