Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tojásos-sonkás tészta

30 perc
egyszerű
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: Lobogó sós vízben megfőzöm a tésztát. Mikor kész (kb. 8 perc), leszűröm, és a szűrőben félreteszem. Lehet rá kevés olajat önteni, hogy ne ragadjon túlságosan össze.

A tészta lábosában lepirítom az apró kockára vágott sonkát (tehetek alá olajat). A tojásokat közben egy tányérban felverem. A tojásokat nem kell megsózni, mivel a sonka elég sós. Mikor a sonka megsült (nem kell ropogósra sütni), ráöntöm a tojást, és csak félig sütöm meg. Majd ráöntöm a tésztát, és kevergetem, míg a tojás rendesen megsül (ha félig sütöm meg a tojást, és úgy keverem össze a tésztával, akkor jobban eloszlik a tojás, jobban rátapad a tésztára sülés közben).

Megjegyzés

A mi családunkban ezt hívjuk sonkás tésztának, a tejfölös verziót mi sose csináltuk. Szerintem nagyon egyszerű, gyorsan elkészíthető és finom, kicsit olyan jellege van, mint a tojásos nokedlinek. A tojás, sonka mennyisége persze ízlés szerint növelhető. - erin

Ezek is érdekelhetnek

Friss