Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tojásos-sonkás sajttekercs

45 perc
mester
megfizethető
10 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. Egy tepsibe sütőpapírt helyezünk, amire ráfektetjük a sajtszeleteket úgy, hogy kissé fedjék egymást. Ráreszeljük a trappista sajtot, és 2 percre előmelegített sütőbe toljuk (éppen csak annyira, hogy a sajtok egymáshoz tapadjanak).
  2. A tojást keményre főzzük, majd meghámozzuk, és a sárgáját kivesszük. A tojásfehérjét apró kockára vágjuk, a petrezselyemzöldet felaprítjuk, és mindkettőt a sajtkrémhez keverjük, majd sóval és fehér borssal ízesítjük. A tojássárgáját a vajjal és a mustárral jól elkeverjük, szintén kevés sóval és borssal ízesítjük.
  3. A sajtlapokra egyenletesen rákenjük a tojásfehérjés masszát, majd befedjük a sonkaszeletekkel. Ezt követően a sonkára rákenjük a tojássárgás keveréket, és az egészet óvatosan feltekerjük, majd hűtőszekrénybe tesszük. A lehűlt sajttekercset éles késsel szeleteljük, és pirítóssal tálaljuk.
Ajánljuk még:

Ezek is érdekelhetnek

Friss