Elkészítés: A sonkát, a főtt tojásokat, a kaliforniai paprikát, a zsemlét és a vöröshagymát kockára vágjuk. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, az egyik csokor aprított petrezselymet, a zellerzöldet, sót és borsot, a tojásokat, végül a tejszínt. Összekeverjük, majd szalonnával bélelt sütőformába töltjük, és 180 C-fokos sütőben 30-35 pecig sütjük, majd kihűtjük.
A salátához az uborkát fél cm-es darabokra vágjuk, a paradicsomot és a retket pedig cikkekre, és az uborkához adjuk. Meglocsoljuk olívaolajjal, borecettel, megszórjuk a másik csokornyi petrezselyemzölddel.
A zöldségeket tányérra halmozzuk, végül ráfektetjük a felszeletelt tojásos sonkapástétomot.
Körítjük tejszínes rózsabors mártással.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre