Elkészítés: Először is elkészítjük a nokedlit. Egy fazékban vizet forralunk. A tojásokat beleütjük a lisztbe, sózzuk, és pici vizet adunk hozzá. Csak lazán keverjük meg a tésztát. Darabos tésztát kapunk.
Ha a víz forr, az edény fölé teszünk egy galuskaszaggatót. Teszünk a szaggatóba egy kis adag tésztát, és egyenletes mozdulatokkal a vízbe szaggatjuk. Ha híg a tészta, akkor nagyobb galuskákat kapunk, hHa sűrűbb, akkor szép, egyenletes állagú galuskákat kapunk. Mikor elkészült, leszűrjük, és vízzel átöblítjük.
Egy nagy teflon lábasba szedjük. 10 db tojást felverünk, hozzáadunk 1 kis teáskanál sót, és villával jól elkeverjük. A nokedlira öntjük az olajat, felforrósítjuk és ráöntjük a felvert tojásokat. Kevergetés közben megsütjük úgy, hogy a tojás kissé lágy maradjon.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre