A nokedlihez felteszünk egy lábasban vizet forrni. A lisztet, 2 db tojást, a vizet és a sót egy edénybe mérjük, majd ruganyosra keverjük a tésztát egy fakanállal (ha túl keménynek bizonyulna a tésztánk, szódavízzel tudjuk lazítani a szerkezetét).
Ezután nokedliszaggatóval a lobogó, enyhén sós vízbe szaggatjuk a tésztát. Ha a nokedlik feljöttek a víz tetejére, szűrőkanállal kiszedjük őket.
A készre főtt nokedlit folyó vízzel átmossuk, hogy ne tapadjanak össze, és egy kevés étolajjal is összekeverhetjük.
A maradék tojásokat feltörjük, majd villával kissé felverjük, és sóval és borssal ízesítjük.
Egy serpenyőben felolvasztjuk vajat, majd ezen közepesen lágyra megsütjük a tojást, mintha csak rántottát készítenénk.
A kész rántottát összeforgatjuk a megfőtt nokedlivel, és frissen tálaljuk.
Mellé frissítő fejes salátát kínálunk, amit egy kevés mézből és almaecetből készített öntettel csorgatunk meg: a mézet addig keverjük az ecetben egy kis méretű kanállal, amíg az felolvad benne, majd az ecettel megegyező mennyiségű vízzel hígitjuk az öntetet.