A nokedlihez felteszünk egy lábasban vizet forrni, majd a lisztet, 2 db tojást, a vizet és a sót egy edénybe mérjük, majd ruganyosra keverjük a tésztát egy fakanállal (ha túl keménynek bizonyulna a tésztánk szódavízzel tudjuk lazítani a szerkezetét). Ezután nokedliszaggatóval a lobogó, enyhén sós vízbe szaggatjuk a tésztát. Ha a nokedlik feljöttek a víz tetejére, szűrőkanállal kiszedjük őket. A készre főtt nokedlit folyó vízzel átmossuk, hogy ne tapadjanak össze, és egy kevés étolajjal is összekeverhetjük.
A maradék tojásokat feltörjük, majd villával kissé felverjük, és sóval és borssal ízesítjük. Egy serpenyőben felolvasztjuk vajat, majd ezen közepesen lágyra megsütjük a tojást, mintha csak rántottát készítenénk.
A kész rántottát összeforgatjuk a megfőtt nokedlivel és frissen tálaljuk.
Mellé frissítő fejes salátát kínálunk – amit egy kevés mézből és almaecetből készített öntettel csorgatunk meg. (A mézet addig keverjük az ecetben egy kisméretű kanállal amíg az felolvad benne, majd az ecettel megegyező mennyiségű vízzel hígitjuk az öntetet).