Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tojásos nokedli salátával

70 perc
bonyolult
átlagos
2 adag
Hozzávalók
  • A salátához:
  • 1 fej saláta
  • 4 ek ecet (15%)
  • 2 ek cukor
  • 10 dl víz
  • 2 tk só
  • A nokedlihez:
  • 30 dkg liszt
  • 4 tk só
  • 8 db tojás
  • 10 dkg bacon,
  • 1,5 dl víz

Elkészítés

  1. A salátát alaposan megmossuk, lecsepegtetjük, a külső leveleit eltávolítjuk. Két edénybe 2x5 dl vizet öntünk, és ecetet adunk hozzá. Az egyikben elkeverjük a cukrot, a másikban a sót. A salátaleveleket szétosztjuk a két edényben. Félretesszük, és állni hagyjuk legalább 1 óráig, végül összekeverjük.
  2. Egy nagyobb tálba szórjuk a lisztet, hozzáadunk egy db tojást, a sót és a vizet ( lassan adagolva ).
  3. Egy közepes lábosban legalább 2 l sós vizet forralunk. Amikor már forr, beleszaggatjuk a tésztát egy nokedliszaggatóval, és pár percig főzzük. A megfőtt nokedlit lecsepegtetjük, és áttesszük egy főzőedénybe. 
  4. A szalonnát apróra vágjuk, és egy kevés olajon vagy zsíron megpirítjuk, majd zsírjával együtt a nokedlihez adjuk.
  5. A maradék tojást felverjük. A kész nokedlit folyamatos kevergetés mellett 1-2 perc alatt újramelegítjük a tojással, majd levesszük a tűzről, és további 1-2 perc alatt hagyjuk összeállni. Megsózzuk, és melegen tálaljuk a salátával. 

 

Ezek is érdekelhetnek

Friss