Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tojásos-majonézes krumplisaláta

45 perc
mester
átlagos
6 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tojásos majonézes krumplisaláta elkészítéséhez a krumplikat megmossuk, majd héjában, sós vízben megfőzzük. Miután kihűltek, meghámozzuk, felkarikázzuk kb. 1 cm vastagságúakra.
  2. A tojásokat keményre főzzük, ezeket is felvágjuk (én úgy szoktam, hogy a tojásvágóban felkarikázom, majd ellentétes irányban visszateszem, és még keresztben is felvágom, így kisebb darabokat kapok). Az újhagymát szintén felvágjuk 1-1,5 cm-es darabokra.
  3. A majonézt a tejföllel és a fűszerekkel összekeverjük, majd a többi hozzávalóval összeforgatjuk. Az elkészült majonézes krumplisalátát hűtőbe tesszük, és a fogyasztás előtt legalább 1 órát pihentetjük.

Megjegyzés

Húsvéti báránysült mellé nagyon finom köret. - édiNóci

Ezek is érdekelhetnek

Friss