Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tojásos lecsó virslivel

35 perc
bonyolult
átlagos
4 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Tojás

Elkészítés

  1. A tojásos lecsó elkészítéséhez a zöldségeket megpucoljuk és felszeleteljük, a hagymát apró kockára vágjuk.
  2. Egy serpenyőben olajat forrósítunk, és megdinszteljük rajta a hagymát, hozzáadjuk a paprikát, majd azt is dinszteljük egy kicsit, végül pedig a paradicsomot is hozzáadjuk, mindeközben sózzuk, borsozzuk.
  3. Amikor megpuhultak a zöldségek, hozzáadjuk a karikára vágott virslit (vagy kolbászt). Közben a tojásokat felverjük, és a megfőtt virslis lecsóhoz adjuk. Addig főzzük, míg a tojás megfő. Friss kenyérrel tálaljuk. 

Megjegyzés

Nyáron az igazi, mikor érik a paradicsom és a paprika, de elkészíthető házilag eltett lecsóból is, azzal is isteni finom. - GyZsuzsi

Ezek is érdekelhetnek

Friss