A halikrát letisztázzuk. Eltávolítjuk az ikrazsákot és az egyéb hártyákat. Hozzáadjuk a tojásokat, az apróra vágott újhagyma zöldjét vagy snidlinget, zeller zöldjét.
Sózzuk, de csak picit, mert a szalonna sótartalmát is figyelembe kell venni. Felverjük villával alaposan.
Most már nekiállhatunk az alapozásnak. Feltesszük az apróra vágott szalonnát, esetleg sonkát, kolbászt. Amikor kiereszti a zsírját, beletesszük a vöröshagymát és az újhagyma fehérebb részét, majd mehet is bele a lecsó.
Időnként kevergetve addig pároljuk, míg a leve nagyjából el nem fogy, ekkor beletesszük a fokhagymát és ízlés szerint borsozzuk.
1-2 perc múlva beleöntjük a halikra-tojás keveréket, majd szépen megsütjük. Amennyi idő alatt elkészül a tojás, addigra az ikra is tökéletes lesz.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre