Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tojásos lecsó pontyikrával

30 perc
bonyolult
olcsó

Elkészítés

A halikrát letisztázzuk. Eltávolítjuk az ikrazsákot és az egyéb hártyákat. Hozzáadjuk a tojásokat, az apróra vágott újhagyma zöldjét vagy snidlinget, zeller zöldjét.

Sózzuk, de csak picit, mert a szalonna sótartalmát is figyelembe kell venni. Felverjük villával alaposan.

Most már nekiállhatunk az alapozásnak. Feltesszük az apróra vágott szalonnát, esetleg sonkát, kolbászt. Amikor kiereszti a zsírját, beletesszük a vöröshagymát és az újhagyma fehérebb részét, majd mehet is bele a lecsó.

Időnként kevergetve addig pároljuk, míg a leve nagyjából el nem fogy, ekkor beletesszük a fokhagymát és ízlés szerint borsozzuk.

1-2 perc múlva beleöntjük a halikra-tojás keveréket, majd szépen megsütjük. Amennyi idő alatt elkészül a tojás, addigra az ikra is tökéletes lesz.

Megjegyzés

Ajánlom mindazok figyelmébe, akik ódzkodnak az ikrától. Itt nem keményedik meg az ikra és nem nagy darabokban van jelen, mint egy hallében. Ez az elkészítési mód egy kiadós reggeli vagy vacsora lehet úgy, hogy nem venni észre a hal ízét és állagát. Remélem megszeretik így az ikrát. Bátran lehet kísérletezni hozzáadott szárított gombával, friss reszelt cukkinivel is. - nagygary

Ezek is érdekelhetnek

Friss