Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tojásos-kolbászos krumplisaláta

MME MME
45 perc
egyszerű
átlagos
Hozzávalók
  • 1 kg burgonya
  • 8 db tojás
  • 30 dkg vastagkolbász
  • 3,5 dl tejföl
  • bors
  • A díszítéshez:
  • 1 csokor petrezselyem zöldje
  • paradicsom
  • uborka

Elkészítés

  1. A burgonyát és a tojásokat megfőzzük. A kihűlt burgonyát nagy lyukú reszelőn lereszeljük. A tojásokat csíkokra vágjuk tojásszeletelővel. A kolbászt kisebb kockákra vágjuk. Egy tálban összekeverjük a hozzávalókat. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. Hozzáadjuk a tejfölt is, annyit, hogy a massza azért még kemény maradjon, mert állás közben kissé lágyabb lesz. Hűtőben lehűtjük.
  2. Egy öblös merőkanállal gombócokat formázunk, tálra tesszük. A merőkanalat vízbe mártjuk mindegyik készítése előtt. A kész gombócokat tetszés szerint díszítjük (például petrezselyem zöldjével, szeletelt paradicsommal, uborkával, kolbásszal). Tehetünk a tetejükre negyedre vágott főtt tojást is.
  3. Fogyasztásig hűtőben tároljuk. 

ELRONTHATATLAN MEGGYES PISKÓTA 

HABOS-MEGGYES SZELET 

Megjegyzés

A recept, a Fanny 2014-es megyei szakácskönyvében jelent meg. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss