Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tojásos-kolbászos fasírttekercs

120 perc
egyszerű
megfizethető
8 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás

Elkészítés

  1. Egy közepes méretű tepsit kikenünk olajjal, a sütőt előmelegítjük 200 fokra. A töltelékhez a kolbászt és a keményre főzött tojásokat apró kockákra vágjuk.
  2. A darált húshoz hozzáadunk 2 db nyers tojást, a házi fokhagymakrémet és a zsemlemorzsát. Megsózzuk, megborsozzuk, és jól összedolgozzuk. A masszát két egyenlő részre osztjuk. Az egyiket sütőpapírral bélelt, olajjal kikent tepsibe téve kézzel téglalap alakúra formázzuk, és kb. ujjnyi vastagra ellapogatjuk, igazodva a tepsi hosszához.
  3. Rászórjuk a tojás felét, majd a kolbász felét úgy, hogy a széleken maradjon ki kb. 3 cm. A tenyerünkkel kicsit belenyomjuk a tölteléket a húsba. A sütőpapír segítségével a szélesebb oldaláról kezdve feltekerjük, majd kicsit összenyomkodjuk, hogy ne maradjon benne levegő. Mivel a tekercs két végén nincs töltelék, a húst az ujjunkkal egy kicsit benyomkodjuk, és a kikent tepsibe fektetjük. A műveletet megismételjük a maradék masszával.
  4. A rudak tetejét lekenjük egy egész, kissé felvert tojással, és lefedjük alufóliával. Előmelegített sütőben 200 fokon légkeveréssel 60 percig sütjük. Ezután a fóliát eltávolítva további 20 percet pirítjuk. Ezalatt néhány alkalommal meglocsolgatjuk a szafttal, hogy ne száradjon nagyon ki. Ha megsült, kiemeljük a tepsiből, és hagyjuk teljesen kihűlni. Ezután egy éles késsel szépen szeletelhető. 

Megjegyzés

Ahogy a sütemények között a linzernek is ezer arca van, úgy a húsos fogások között a fasírt is számos formában elkészíthető. Finom, kiadós, sokáig eláll, és szépen mutat hidegtálon is. - AranyTepsi

Ezek is érdekelhetnek

Friss