Elkészítés: A zöldbabot enyhén sós vízben megfőzöm, majd lecsepegtetem. A rizst sós vízben félig puhára főzöm. A tojássárgáját a kihűlt rizzsel és a tejföllel összekeverem, hozzáadom a kemény habbá vert tojásfehérjét.
A füstölt szalonnát kockákra vágom, és kisütöm a zsírját. A zsírt leszűröm, és ebben pirítom meg a hagymát és a darált húst. Közben borssal, paprikával, sóval, fokhagymával fűszerezem.
Kikent sütőedénybe rétegesen lerakom a zöldbabot, a tojásos-tejfölös rizst és a húst úgy, hogy a tetejére zöldbab kerüljön. Az egészet vékonyan lekenem tejföllel, tetejére szórom a szalonnapörcöt és a reszelt sajtot.
Sütőben átforrósítom, a tetejét szép pirosra sütöm.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre