Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tojásos húskenyér

MME MME
75 perc
mester
megfizethető
4 adag
Allergének
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. Elkészítés: 2 db őzgerincformát vastagon kivajazunk, és kibéleljük a sonkaszeletekkel úgy, hogy a szélei kilógjanak belőle.
  2. A csirkehúst apró darabokra vágjuk, majd leturmixoljuk, és hozzáadjuk a tejszínt, a tojásfehérjét, ízlés szerint sót, borsot, kakukkfüvet és finomra vágott petrezselymet.
  3. A massza felét a formákba simítjuk, és a megpucolt keménytojásokat hosszanti irányba ráhelyezzük. A tetejére simítjuk a maradék masszát, és felhajtjuk rá a sonkaszeleteket, majd letakarjuk vajjal megkent alufóliával.
  4. A formát mély tepsibe tesszük, és annyi meleg vizet öntünk alá, hogy a közepéig érjen. Sütőben közepes tűznél (180 fok) 40 percig gőzöljük.
  5. A sütőből kivéve lenyomatjuk, saját levében hagyjuk kihűlni. Tálaláskor kiborítjuk, kb. 1 centi széles szeletekre vágjuk, egy nagyobb tányérra fektetjük, és negyedelt kemény tojásokkal, uborkával, paprikakockákkal díszítjük.

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss