Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tojásos galuska szarvasgombás pesztóval és fejessalátával

MME MME
1/5
45 perc
bonyolult
megfizethető
4 adag

Elkészítés

Elkészítés: A lisztet 4 db tojással, az Aranyszarvas Szarvasgombás pesztó felével, sóval, borssal és egy kevés jeges vízzel sűrűre, csomómentesre keverjük. Evőkanál segítségével forrásban lévő vízbe szaggatjuk, felforraljuk, majd takaréklángon 3–4 percig főzzük. Leszűrjük.

A maradék tojást felverjük, az Aranyszarvas Szarvasgombás pesztó másik felét hozzákeverjük és vagy összekeverjük serpenyőben a galuskával, vagy az egészet összekeverve tepsibe öntjük, és sütőben 10–15 Celsius-fokon megsütjük.

A salátához az olívaolajat, a fehérborecetet és a cukrot összekeverjük, az öntetettel meglocsolt salátaleveleket a galuska mellé tálaljuk.

Megjegyzés

Recept és fotó: Aranyszarvas - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss